Skip to main content
Geschreven op 12 juni 2020

Havecon klanten aan het woord... afl. 3!

Project Details

 •  Klant                         Intergrow     
 • Locatie
  Gaines (NY), VS
 • Bouwjaar
  2018
 • Aantal hectare
  9.9 ha
 • Teelt 
  Tomaten
03

Dirk Biemans, mede-eigenaar Intergrow Greenhouses aan het woord.

In onze interviewreeks 'Havecon klanten aan het woord...' vandaag editie nummer 3! 

Wij gaan met onze opdrachtgevers, vaak al jaren trouwe klant, in gesprek over de historie van hun bedrijf, over de historie van de samenwerking met Havecon en uiteraard over hoe zij deze samenwerking hebben ervaren. 

In deze derde aflevering bellen we met Dirk Biemans, mede-eigenaar van Intergrow Greenhouses in Albion (NY) in de VS. 

Havecon bouwde de eerste fase van een nieuwbouwproject voor Intergrow, teler van diverse soorten tomaten in New York, welke in het najaar van 2018 is afgerond. Daarmee telt het totale areaal van de teler, opgericht in 1998, op dit moment 39 hectare.

In november 2018 is de eerste teelt deze nieuwe kas ingegaan en intussen is de tweede alweer volop in ‘gebruik’.

In gesprek met Dirk, één van de vier Nederlands/Belgische eigenaren van Intergrow en verantwoordelijk voor “eigenlijk alles behalve de teelt”. Die zorg laat hij over aan compagnon Mario van Logten.

“Daarnaast zijn er nog twee eigenaren op afstand: Dirk van den Plas en John Vermeiren. Zij wonen beiden niet in de VS, maar komen een paar keer per jaar over vanuit België”, aldus Dirk.

Hoe ben je in Amerika terecht gekomen, Dirk? “Na het vervullen van mijn militaire dienstplicht ben ik naar Amerika vetrokken om voor een Amerikaans bedrijf aan de slag te gaan. In 1998 werd ik medeoprichter van 6 hectare kas in het plaatsje Fillmore in NY met het principe ‘local for local’. Dat sloeg aan. Twintig jaar geleden kwamen er nog best veel tomaten uit Nederland en België, maar dat is vandaag de dag bijna niet meer het geval”.

Over het ontstaan van zijn samenwerking met Havecon: “Ik en mijn medeoprichters hadden Havecon aanvankelijk helemaal niet op ons lijstje staan. Maar Henk (Verbakel, red.) hoorde via via van onze uitbreidingsplannen en meldde zich bij ons of hij eens mocht komen praten op de tuin.

Zo gezegd, zo gedaan en Henk heeft mij (en mijn compagnons) al snel kunnen overtuigen dat wij er goed aan zouden doen om met hem in zee te gaan. Daarmee was in 2011 het eerste, echte project voor Havecon in Noord-Amerika geboren”.

De ontwikkeling en bouw van dat project verliep meteen naar tevredenheid. Dirk: “Natuurlijk zijn er altijd ‘dingetjes’ en gebeuren er zaken die vooraf niet voorzien waren. Maar Henk en zijn team staan voor wat ze zeggen en beloven en dat heeft de bodem gelegd voor verdere uitbreidingen, die wij daarna allemaal met Havecon hebben gedaan.

Vanaf uitbreidingsproject 2 was ook bouwpartner Voorwinden Groep betrokken en toen merkte je meteen dat die partijen samen een geoliede machine zijn. Voor ons alle reden om ook bij onze uitbreiding in 2018 blind voor Havecon te gaan”.   

Let's keep in touch.

Address Netherlands 
(Headquarters)


Havecon Horticultural Projects
Lorentzstraat 8
2665 JH Bleiswijk,
The Netherlands

+31 (0)10 266 32 70
info@havelettuce.com

Address Canada
(North-American Office)


Havecon North America Inc
360 York Road, Unit 3
L0S 1J0, Niagara on the lake, Ontario, Canada

+1 905 641 06 03