Skip to main content
Over ons

Havecon Horticultural Projects

Havecon Horticultural Projects, ontstaan in 2006, is een flexibele en klantgerichte organisatie met veel ervaring in eigen huis op het gebied van ontwikkeling, fabricage en realiseren van (turn-key) glastuinbouwprojecten. Van eerste idee tot service na de aflevering, wij kunnen u begeleiden in elke stap van het (bouw)proces. 

Wij zijn hiermee de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grote spelers op dit gebied wereldwijd. Dit wil niet wil zeggen dat onze projecten ook groot moeten zijn. Integendeel, wij zijn net zo blij en werken net zo hard voor en aan een kas van 1 hectare dan één van 15 hectare. Elk project is ons net zoveel waard.  

Onze focusgebieden zijn Europa en Noord-Amerika.  

Innoveren, ontzorgen en afspraken nakomen zijn onze speerpunten en de onderwerpen waar wij iedere dag hard aan werken. Samen met onze vaste bouwpartner Voorwinden Groep zijn wij in staat om een bouwplanning af te geven die ervoor zorgt dat u zo snel als mogelijk operationeel bent om uw investering terug te verdienen. Die bouw doen we degelijk en snel en voor een marktconforme prijs. Dat is Havecon. 

Geschiedenis

Groot geworden door trouw aan onszelf te blijven

Havecon Kassenbouw is opgericht in 2006 door Aad Voorwinden en Henk Verbakel. In november van dat jaar gaven deze heren, beiden met jarenlange ervaring in de kassenbouw, elkaar de hand om samen de toekomst in te gaan met een eigen onderneming. Het nieuwe Havecon -met de H van Henk de A van Aad, de V(e) van Voorwinden en Verbakel en tot slot de ‘con’ van constructie- bestond destijds uit een klein team van vakmensen met een brede kennis in het ontwerp, de ontwikkeling én realisatie van kasprojecten.   

Door een combinatie van hard werken, niets voor vanzelfsprekend nemen, doorzettingsvermogen, het maken van de juiste keuzes op het juiste moment, doen wat je belooft én een beetje geluk zijn wij uitgegroeid tot een van de grotere spelers binnen de internationale glastuinbouw. 

Sinds het bestaan hebben wij ruim 1.200 hectare aan kassen gebouwd. In alle soorten en maten en voor diverse gewassen.

2006

Sinds

50+

Medewerkers

400+

Kassenbouwprojecten

Werkvoorbereiding

(Financiële) administratie

Eigen productiehal

Export

Administratie

Missie & Visie

Afspraak is Afspraak. Altijd en overal.

Missie Bij Havecon doen we wat we beloven. En dat is geen holle, commerciele uitspraak. Wij zijn er groot mee geworden. Door slagkracht en échte aandacht maken we het verschil. Opdat onze klanten op ons kunnen rekenen en bouwen. Altijd en overal. 

Visie | We streven naar de beste kwaliteit. Zowel van onze producenten als in onze processen. Maar we zijn niet blind voor mensenwerk. We leren van onze fouten. Om het de volgende keer (nog) beter te doen. Dat is onze kracht.

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Duurzaam ondernemen

Duurzaamheid is tegenwoordig de norm. En terecht! Samen moeten we zorgen voor een leefbaar klimaat. Wij nemen onze rol daarin uiterst serieus. Wij gaan voor groen! In onze productie- en bouwprocessen, maar zeker ook daarbuiten. Of beter gezegd: op het dak.

Het totale dakoppervlak van ons bedrijfspand en dat van onze buren, de Voorwinden Groep, is namelijk goed voor 1 miljoen KWH stroom. Met het zonnepanelenpark op onze gezamenlijke daken beschikken wij samen feitelijk over een parttime energiecentrale. Maar liefst 4.330 zonnepanelen tellen de daken van onze panden bij elkaar. En die zorgen voor een indrukwekkende opbrengst! De panelen kunnen, naar een realistische schatting van leverancier Solsolutions uit Delft, gezamenlijk namelijk zo'n 1 miljoen kWh stroom per jaar opwekken. Natuurlijk gebruiken wij en onze buren daar zelf ook een beetje van. Het overgrote deel wordt echter teruggeleverd aan het net. Dit is goed voor het van stroom voorzien van 200 'gemiddelde' gezinnen (2 volwassenen en 2 kinderen). En dat voor een heel jaar! Zo dragen wij een behoorlijk steentje bij aan een groene toekomst. Daar zijn we als aanhangers van duurzaamheid best een beetje trots op. 

Sport & sponsoring

Persoonlijk sportbudget | Sporten - niet alleen goed voor het lichaam, maar zeker ook voor de geest. En als je goed in je vel zit, presteer je het best. Dat vinden wij erg belangrijk bij Havecon. Om onze mensen te stimuleren aan sport te gaan doen óf ze te ondersteunen bij de huidige sportieve activiteiten hebben wij een persoonlijk sportbudget ter beschikking gesteld, welke naar eigen inzicht in te zetten is. Zo kan het bijvoorbeeld worden ingezet voor een abonnement bij een sportschool of voor de aanschaf van hardloopschoenen. Zo blijven onze mensen net zo goed in vorm als onze kassen...

Hockeyvereniging Bleiswijk | Sport en beweging voor onze medewerkers wordt door ons gestimuleerd en gefaciliteerd, maar wij vinden dat het ondersteunen van de (lokale) sportclubs ook een belangrijke factor is in ons MVO-beleid. Zo zijn wij één van de hoofdsponsors van Hockeyvereniging Bleiswijk, kortweg HVB. Sinds vele jaren wappert de Havecon-vlag langs de hockeyvelden en dragen de hockeyers en -sters van HVB ons logo op hun borst.   

Racing Luuk | Luuk Taal uit Berkel en Rodenrijs is gek van karten. Voornamelijk om de snelheid. Daar houden wij ook wel van bij Havecon en daarom prijkt ons logo op onder andere zijn racepak. Onder de naam Racing Luuk rijdt Luuk diverse kartheats. Luuk is te vinden op Instagram.

Michael Van der Mark | Naast lokale sporters en -verenigingen heeft Havecon ook een passie voor (inter)nationale motorsport, meer specifiek motorcoureur Michael Van der Mark. Hij is de allereerste Europese Superstock 600-kampioen uit Nederland, de allereerste Nederlandse Wereldkampioen Supersport, hij is de allereerste Nederlander die op het WK Superbike-podium stond én hij is de allereerste Nederlander die een WK Superbike-race won. In 2020 rijdt hij voor het Pata Yamaha Official WorldSBK Team in het Wereldkampioenschap Superbike op een Yamaha YZF-R1. Zijn doel? Opnieuw de beste van de wereld worden.

BoereGoed | Bij Havecon vinden wij het heel belangrijk dat iedereen kan deelnemen aan de maatschappij. Daarom dragen wij Stichting BoereGoed een warm hart toe. BoereGoed zijn (h)eerlijke producten van de eigen BoereGoed Buurtkas en telers uit de regio Westland die direct aan de mensen worden aangeboden. Het doel is om mensen uit verschillende lagen van de regionale bevolking door gezonde en lokale producten met elkaar in contact te brengen. De producten van BoereGoed vind je in de BoereGoed Farmshops en de Farm-I-See. Daarmee is BoereGoed goed voor mensen; net als Havecon dat wil zijn. Neem voor een uitgebreide uitleg over de werkwijze en verkooppunten eens een kijkje op de website van BoereGoed.

 

Erkend leerbedrijf - stage mogelijkheden

Havecon is Erkend Leerbedrijf, omdat wij het heel belangrijk vinden om MBO, HBO en Universitaire studenten op een goede manier te laten proeven en ruiken aan de praktijk. Daarmee dragen wij ons steentje bij aan het opleiden van vakmensen. Opleiden is een leuke manier om leergierige en gemotiveerde arbeidskrachten in huis te halen. Veel studenten gaan na hun opleiding aan het werk bij hun leerbedrijf. Studenten hebben een frisse kijk op ons bedrijf en nemen actuele kennis en nieuwe inzichten met zich mee – belangrijk voor een gezonde mix van jong en oud. Studenten werken direct mee in ons bedrijf. Wij hebben plezier van de extra handen van beginnende vakmensen op de werkvloer.

Certificeringen en partnerships

Kritisch blijven kijken naar processen en deze blijven verbeteren.

.

Havecon heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Certificeringen sterken ons hierbij en geven ons bovendien de mogelijkheid om kritisch te blijven kijken naar processen en deze te blijven verbeteren. Dat iedere kas die wij opleveren voldoet aan de hoogste eisen ten aanzien van kwaliteit en duurzaamheid is voor ons vanzelfsprekend. Maar wij kunnen nog zo overtuigd zijn van onze kwaliteit, een erkenning van een officiële, onafhankelijke instantie maakt het pas een feit. 

Naast certificeringen zijn samenwerkingsverbanden en partnerships voor ons van steeds groter wordend belang om onze brache en roots wereldwijd op de kaart te zetten en daarmee onze gezamenlijke positie te verstevigen.    

HortiQ Certificering

Kwaliteit voorop!

Op 27 juni 2019 ontvingen wij uit handen van voorzitter Harm Maters het HortiQ-kwaliteitslabel. De HortiQ-certificering wordt uitgereikt aan bedrijven die getoetst zijn op hun interne processen, de organisatie en de kwaliteit van het product. De eisen daarvoor zijn onder andere gebaseerd op de NEN-normering en de ISO kwaliteitsrichtlijnen voor kasconstructies, klimaat-, water- en voedinginstallaties (ISO 86, 87 en 88) Havecon heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Het certificaat sterkt ons hierbij en geeft ons bovendien de mogelijkheid om kritisch te blijven kijken naar processen en deze te blijven verbeteren. Maar wat houdt het label nu precies in en wat heeft u er als koper van een Havecon kas aan? Meer informatie: www.hortiq.nl 

Lees meer

Op 27 juni 2019 ontvingen wij uit handen van voorzitter Harm Maters het HortiQ-kwaliteitslabel. De HortiQ-certificering wordt uitgereikt aan bedrijven die getoetst zijn op hun interne processen, de organisatie en de kwaliteit van het product. De eisen daarvoor zijn onder andere gebaseerd op de NEN-normering en de ISSO kwaliteitsrichtlijnen voor kasconstructies, klimaat- en water- en voedinginstallaties (ISSO 86, 87 en 88) Havecon heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Het certificaat sterkt ons hierbij en geeft ons bovendien de mogelijkheid om kritisch te blijven kijken naar processen en deze te blijven verbeteren. Maar wat houdt het label nu precies in en wat heeft u er als koper van een Havecon kas aan? Meer informatie: www.hortiq.nl 

CE-gecertificeerd

Iedere Havecon kas

Dat iedere kas die wij opleveren voldoet aan de hoogste eisen t.a.v. kwaliteit en duurzaamheid is voor ons vanzelfsprekend. Maar wij kunnen nog zo overtuigd zijn van onze kwaliteit, een erkenning van een officiële instantie is daarbij een must. Daarom prijkt op iedere, door ons geleverde en/of gebouwde kas de CE-certificering. CE staat voor Conformité Européenne en is een merkteken dat uw kas voldoet aan de strengste, Europese richtlijnen en regelgeving op het gebied van o.a. veiligheid en duurzaamheid. In combinatie met het Factory Production Control System (FPC) zijn wij daarmee gerechtigd om staal en aluminium voorzien van het CE-keurmerk te vermarkten. U heeft dan ook de garantie dat alle door Havecon geleverde (bouw)producten deze certificering dragen. Een geruststellende gedachte!

Lees meer

Dat iedere kas die wij opleveren voldoet aan de hoogte eisen t.a.v. kwaliteit en duurzaamheid is voor ons vanzelfsprekend. Maar wij kunnen nog zo overtuigd zijn van onze kwaliteit, een erkenning van een officiële instantie is daarbij een must. Daarom prijkt op iedere, door ons geleverde en/of gebouwde kas de CE-certificering. CE staat voor Conformité Européenne en is een merkteken dat uw kas voldoet aan de strengste, Europese richtlijnen en regelgeving op het gebied van o.a. veiligheid en duurzaamheid. In combinatie met het Factory Production Control System (FPC) zijn wij daarmee gerechtigd om staal en aluminium voorzien van het CE-keurmerk te vermarkten. U heeft dan ook de garantie dat alle door Havecon geleverde (bouw)producten deze certificering dragen. Een geruststellende gedachte!

Dutch Greenhouse Delta

- Partner

Sinds 2018 zijn wij partner van de Dutch Greenhouse Delta, kortweg DGD. DGD is een consortium van verschillende bedrijven en organisaties die allemaal gelieerd zijn aan horticulture, ofwel (glas) tuinbouw; de bakermat van Nederland. Onze klanten hebben de behoefte hun omgeving te voorzien van gezond, veilig en duurzaam voedsel en daarnaast deze omgeving te vergroenen. Door het bundelen van onze expertises en krachten willen wij deze behoefte samen met onze partners in- en vervullen. De gezamenlijke ambitie en uitdaging van DGD is om als groot, Nederlands platform, een bijdrage te leveren aan meer gezond, veilig en duurzaam voedsel in ‘meer’ buitenland en daarmee onze positie over de grens verder te verstevigen. Meer informatie op www.dutchgreenhousedelta.com 

Lees meer

Sinds 2018 zijn wij partner van de Dutch Greenhouse Delta, kortweg DGD. DGD is een consortium van verschillende bedrijven en organisaties die allemaal gelieerd zijn aan horticulture, ofwel (glas) tuinbouw; de bakermat van Nederland. Onze klanten hebben de behoefte hun omgeving te voorzien van gezond, veilig en duurzaam voedsel en daarnaast deze omgeving te vergroenen. Door het bundelen van onze expertises en krachten willen wij deze behoefte samen met onze partners in- en vervullen. De gezamenlijke ambitie en uitdaging van DGD is om als groot, Nederlands platform, een bijdrage te leveren aan meer gezond, veilig en duurzaam voedsel in ‘meer’ buitenland en daarmee onze positie over de grens verder te verstevigen. Meer informatie: www.dutchgreenhousedelta.com 

Ons team

Onze mensen zijn de drijvende kracht achter Havecon


Ieder persoon binnen Havecon heeft een passie voor glastuinbouw. En allemaal hebben ze hun eigen expertise. Van Research & Business Development tot Inkoop & Logistiek en van Werkvoorbereiding tot PR & Marketing. Werken bij Havecon betekent werken in een omgeving, waarbij geen dag hetzelfde is. De wereld van de glastuinbouw in al zijn facetten is zeer dynamisch en de ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op. 

Alle ruimte om jezelf te ontwikkelen!

Werken bij Havecon betekent werken in een omgeving, waarbij geen dag hetzelfde is. De wereld van de glastuinbouw in al zijn facetten is zeer dynamisch en de ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op. Daarbij verwachten wij veel van jou, maar natuurlijk krijg je daar ook veel voor terug. Je gaat werken in een hechte en (letterlijk én figuurlijk!) transparante werkomgeving. Er is veel ruimte voor de inbreng van eigen ideeën en creatieve oplossingen.

Voorwinden Groep B.V. onze vaste bouwpartner, is de grootste onderaannemer in de kassenbouw die Nederland rijk is.

 • Het machinepark bestaat uit circa 125 op de kassenbouw aangepaste fundatie-, bouw- en beglaasmachines, waarvan er zo'n 60 permanent in Noord-Amerika staan.

  Machinepark
 • Door de eigen transportafdeling worden deze machines bovendien door Voorwinden zelf op de werkplek afgeleverd.

  Transportafdeling
 • In combinatie met de vakbekwame medewerkers, waarvan een groot deel al meer dan 20 jaar in dienst is, is dit een garantie voor succes.

  Vakbekwaam
 • Het motto van de mensen van Voorwinden is dan ook: wat we afspreken, doen we goed!

  Motto
 • De beschikking over zoveel machines en middelen betekent overigens niet dat Voorwinden zich alleen op de grotere projecten richt. Ieder tuinbouwproject, klein of groot, in Nederland of ver daarbuiten, wordt met evenveel zorg, snelheid en kwaliteit opgeleverd.

  Ieder tuinbouwproject
 • Meer informatie: www.voorwindengroep.nl

  Voorwinden Groep

Let's keep in touch.

Address Netherlands 
(Headquarters)


Havecon Horticultural Projects
Lorentzstraat 8
2665 JH Bleiswijk,
The Netherlands

+31 (0)10 266 32 70
info@havelettuce.com

Address Canada
(North-American Office)


Havecon North America Inc
360 York Road, Unit 3
L0S 1J0, Niagara on the lake, Ontario, Canada

+1 905 641 06 03