Skip to main content
Geschreven op 5 juni 2020

Projectupdate week 23: niet mauwen, lekker doorbouwen!

.

Een ieder, die ons kent, weet dat wij van doorgaan houden. Het credo van deze projectupdate 'niet mauwen, lekker doorbouwen, is ons dan ook op het lijf geschreven. 

En we hebben ook écht weinig te mauwen, want het bouwtempo van al onze projecten is onveranderd én onverminderd hoog. We houden ervan.

Kijkt u weer mee? 

 

 

Ontario Plants Propagation (OPP)

Om te beginnen onze projecten in Noord-Amerika. Ontario Plants Propagation (OPP) is de eerste. De vaart in het Canadese St. Thomas blijft erin zitten!

Het beglazen van de kas is intussen klaar en komende week wordt gestart met het sandwich en de -gevels. 

Pure Flavor

Qua bouw zitten we in de eindfase bij Pure Flavor. Deze en volgende week worden de gevels geplaatst. Vanaf eind deze maand kan dan al begonnen worden met het trekken van de gewasdraad. Medio juli is het de beurt aan het sandwich en de -gevels, gevolgd door scherming en verwarming, welke wij ook mogen verzorgen.  

JEM Farms

De graven van de afvoer van de kas bij JEM vordert gestaag! Over een kleine twee weken start de bouw. De tralies daarvoor zijn al gelost, zoals de foto hiernaast laat zien.  

Wat betreft de vorderingen van de loods hopen we het betonwerk volgende week af te ronden en ook voor dit gebouw te starten met de afvoer. Ook in het Canadese Ruthven lekker bezig, dus!   

RedSun

Het glas vliegt erop bij project Redsun! Dat blijft de komende weken nog wel even zo. Ruim 12 hectare is dan ook een behoorlijke oppervlakte! 

Deze week is daarnaast gestart met de luchtmechaniek en ook daar zijn de mannen van Voorwinden de komende tijd lekker duk mee.  

Twin Creeks

Wat een beauty's in het Canadese Watford, al zeggen we het zelf. We hebben het dan natuurlijk over de nieuwe kas en loods daar. 

En zeg nou zelf, als u naar de foto hiernaast kijkt, hebben we niets teveel gezegd. Toch? 

Proplant

De werkzaamheden in de eerste fase van dit nieuwe project in Jarvis, Ontario (C), het betonwerk van zowel de toekomstige kas als loods, is afgerond.  

Binnen afzienbare tijd wordt gestart met het graven van de afvoeren en medio juli start de bouw van de loods.   

Hoogweg fase 1

Over naar de Europese werken.

Hoogweg Paprikakwekerijen in Luttelgeest bijt het spits af. Beide kassen in de eerste fase zijn intussen glasdicht en komende weken worden de gevels van de tweede kas in deze fase, kas 3A, gemonteerd. Daarna kan het afwerken gaan beginnen!

Serres d'Isigny

Weer een prestatie van formaat die de mannen van Voorwinden leveren daar in Frankrijk, hoor!

Het laatste stuk staalbouw is deze week afgerond en ook het glas ligt er al grotendeels weer op. En of dat nog niet genoeg is, is het aanbrengen van de luchting ook al op volle stoom. Knap werk!

 

 

Grootscholte/4 Evergreen

De staalbouw wordt volgens planning volgende week afgerond, en intussen kunnen ook de beglazers zich helemaal uitleven in het Zeeuwse Westdorpe! 

Ook de luchtmechaniek is in aanbouw.

Baanheidehof 2

Het ene project bij Baanheidehof is nog maar net afgerond of fase 2 zit alweer in de voorbereiding!

Volgende week start het uitzetten, meteen gevolgd door het betonwerk. Hiernaast ziet u de bouwgrond, waar het allemaal gaat gebeuren. 

Reytec Ammerlaan Sosef

We schieten heel hard op in Honselersdijk! Voorwinden is druk met het afronden van het sandwich en de -gevels. Vanaf volgende week start dan al de afwerkfase.    

Kwekerij de 3-Hoek

Dan nóg een nieuwkomer in deze Europese projectreeks: project de 3-Hoek. Dichtbij de kust verrijst straks een bijna 4 hectare grote kas voor de teelt van tomaten. Eind juni wordt volgens planning gestart met het drukken van de palen. 

Overgaag

De contouren van de kas bij Overgaag zijn alweer zichtbaar! Alle palen zijn gedrukt en ook het uitgraven en aanleg van de afvoer is afgerond.

Deze week is de bouw gestart!  

Cambridge HOK - Beeswax

We sluiten deze update af met ons Engelse aardbeienproject voor Cambrigde HOK: Beeswax Dyson Farms.

Het betonwerk is klaar en deze week is begonnen met het graven van de geulen voor de afvoer. Tegelijkertijd is deze week ook een begin gemaakt met de bouw!   

Let's keep in touch.

Address Netherlands 
(Headquarters)


Havecon Horticultural Projects
Lorentzstraat 8
2665 JH Bleiswijk,
The Netherlands

+31 (0)10 266 32 70
info@havelettuce.com

Address Canada
(North-American Office)


Havecon North America Inc
360 York Road, Unit 3
L0S 1J0, Niagara on the lake, Ontario, Canada

+1 905 641 06 03